°C 27

Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini

18.06.2020.

Redakcija

Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini. Škola će dobiti četiri nove učionice, a proširit će se i prostor knjižnice. U školi se već odvija nastava u jednoj smjeni, no tek njezinom dogradnjom bit će ispunjeni svi pedagoški standardi za jednosmjensku nastavu, a osigurat će se i primjereni uvjeti za produženi boravak.

Školu je danas, zajedno s načelnikom Pisarovine Tomom Kovačićem, obišao župan Stjepan Kožić.

- I ovo je primjer ulaganja Županije u školstvo. U proračunu za ovu i iduću godinu osigurali smo 140 milijuna kuna za kapitalna ulaganja. Sagradit ćemo, dograditi i rekonstruirati 13 novih objekata. To je i izuzetan gospodarski pothvat, jer svako novo radno mjesto, svaki novi posao u današnje je vrijeme iznimno bitan i dobrodošao. Podsjećam kako se trenutno obnavljaju četiri škole, a ukupna vrijednost radova iznosi 62,2 milijuna kuna. Od toga je 27 milijuna kuna bespovratno dobiveno iz Europskog fonda za regionalni razvoj - rekao je župan Kožić. 

U dogradnju OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Županija ulaže 3,1 milijun kuna.

Osnovnu školu Vladimira Nazora polazi 287 učenika, u matičnoj školi i u dvije područne - u Donjoj Kupčini i Bratini.

- Prema pedagoškom standardu gotovo smo idealna škola, s ukupno 20 razrednih odjela, od čega ih je 15 u matičnoj školi. Zgrada matične škole dograđivana je više puta, no ona i dalje vapi za prostorom. Suvremeni način života nameće i potrebu zbrinjavanja učenika mlađe dobi u vrijeme dok su njihovi roditelji na poslu. A ta je zadaća pala na školu, kroz organizaciju produženog boravka. A da bi to mogli organizirati treba nam dodatni prostor koji ćemo dobiti ovom dogradnjom - rekla je ravnateljica škole Branka Smolković Cerovski.

Načelnik Pisarovine Tomo Kovačić zahvalio je Županiji na prepoznavanju potrebe dogradnje škole.

- Budućnost našega kraja ovisi o razvoju gospodarske zone, u kojoj se povećava broj pogona i djelatnika. Čak 62 poduzetnika su kupila zemljište i planiraju graditi pogone u gospodarskoj zoni Pisarovine. Onima koji dolaze živjeti u našu općinu moramo osigurati uvjete za kvalitetno školovanje - rekao je Kovačić.

Galerija slika

Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini