°C 17

Dograđena OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini: Jednosmjenska nastava i produženi boravak za školarce

11.05.2021.

Petar Brnada

Dogradnjom kata i prizemlja s četiri nove učionice, proširenom knjižnicom i dodatnim sadržajima na novih 400 kvadratnih metara OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini stvoreni su uvjeti za jednosmjensku nastavu i produženi boravak. Investiciju je s 4,8 milijuna kuna u cijelosti financirala Zagrebačka županija.

-Zagrebačka županija je ruralna županija u kojoj su uvjeti školovanja puno bolji nego u mnogim urbanima sredinama! U tijeku su 140 milijuna kuna vrijedne investicije u školstvo, a rezultati su itekako vidljivi. Dogradnja škole u Pisarovini je završena, nova škola u Luki i dvorana u Bedenici bit će gotove do jeseni, a do kraja godine bit će izgrađene i dvorana u Klinča Selima te dograđene škola i dvorana u Pušći koja će također biti u jednoj smjeni- rekao je Kožić dodavši kako su prošli tjedan krenuli i radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom te da se čeka početak gradnje škole u Strmcu.

Kožić je posebno istaknuo kako se osim na samim građevinama itekako radi i na sadržaju i informatizaciji škola.

-Kroz 100 milijuna kuna vrijedan europski projekt Regionalni centar kompetentnosti  postići ćemo da nam iz škola izlaze mladi ljudi koji mogu odgovoriti na zahtjeve tržišta i raditi u tvrtkama za koje imamo čast da su na našem području poput  König Metala u Pisarovini, Rimac automobili u Svetoj Nedelji ili tvornice za avio dijelove u Jakovlju koja će trebati 600 djelatnika – zaključio je Kožić.

Svečanosti otvorenja škole ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja nazočila je ravnateljica Uprave Vesna Šerepac koja se posebice osvrnula na važnost jednosmjernog rada i produženog boravka koji se uklapa u strateški okvir resornog Ministarstva o uvođenju cjelodnevne nastave. Pohvalila je i viziju Zagrebačke županije koja kroz centre kompetentnosti planira povezivati  obrazovanje i  poduzetništvo.

Načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić rekao je da su uz vrtić u kojem ima mjesta za svu djecu, dvoranu i ovakvu školu stvoreni kvalitetni uvjeti za predškolski i školski odgoj te da im je cilj privući mlade obitelji da se dosele u Pisarovinu koja ima i jaku gospodsku zonu te snažan turistički potencijal.

 

Foto i izvor: Zagrebačka županija