°C 25

Detalji nesreće kod Zeline u kojoj je poginulo dijete: Kiša, sklizak kolnik i zavoj presudili!

21.04.2021.

Maja Peranić

Tragična prometna nesreća u kojoj je poginulo dijete dogodila se jučer u mjestu Tomaševec nedaleko Svetog Ivana Zeline. Policija je danas izvijestila o detaljima nesreće i njenom uzroku. Kako stoji u njihovom izvješću, 38-godišnja vozačica nije prilagodila brzinu stanju i uvjetima na cesti te je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u odvodni kanal te se vozilo prevrnulo.

- Jučer oko 8.15 sati,  38-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom marke VW golf varaždinskih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Tomaševec u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Tomaševec nije prilagodila brzinu kretanja svog vozila osobinama i karakteristikama ceste (nagib, blagi zavoj u desno), stanju i uvjetima na kolniku (mokar i klizav) te atmosferskim prilikama (kiša) zbog čega je izgubila nadzor nad vozilom, nastavila s nekontroliranim kretanjem u smjeru zapada i sletjela desno van kolnika u odvodni kanal, a potom i na meki teren s južne strane kolnika gdje je došlo do prevrtanja vozila-izvijestila je policija.
Posljedice nesreće su tragične:

-U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradalo dijete iz osobnog automobila dok su vozačica i maloljetna putnica lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb-dodali su u PUZ-u.
 
Od 8.35 do 14.10 sati  navedeni dio ceste bio je zatvoren za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima.