°C 1

Deset novooboljelih u županiji, najviše u Zaprešiću i susjednim općinama!

04.09.2020.

Maja Peranić

Još deset osoba s područja Zagrebačke županije pozitivno je na koronavirus. Objavio je to jutros Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Najviše novozaraženih je sa zaprešićkog područja, no slučajevi se javljaju duž cijele županije.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 10 osoba i to po jedna s područja gradova Sveta Nedjelja i Dugo Selo, dvije iz Velike Gorice te četiri iz Zaprešića. Zaraženi dolaze s područja Općina Bistra i Jakovlje, po jedan zaraženi iz svake općine. Važno je napomenuti da je i 7 osoba je izliječeno.

-Od 10 novooboljelih osoba 8 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s ljetovanjem na obali, dok je za 1 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 31 osobu – izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Ukupno je, od pojave virusa do danas, na području županije od koronavirusa oboljelo 511 osoba, a trenutno je aktivno 165 slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.