°C 12

Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije

06.08.2020.

Ivana Ćurić

Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja svečano je obilježen u gradovima širom Zagrebačke županije.

Čestitku svim građanima, s posebnim sjećanjem na branitelje koji su svoje živote položili na oltar domovine uputili su iz Zagrebačke županije:

-Nakon 25 godina od vojnoredarstvene akcije Oluja, s osobitim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su nesebično branili našu zemlju te nam omogućili stvaranje samostalne i slobodne Republike Hrvatske. S posebnim pijetetom zahvaljujemo obiteljima poginulih branitelja koji su položili svoje živote na Oltar domovine. Neka im je vječna slava i hvala! Svim hrvatskim građankama i građanima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja-poručil su Župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

Predstavnici Grada Sv. Ivana Zeline obilježili su Dan pobjede postavljanjem vijenaca na grobove poginulih branitelja s područja grada kao i paljenjem svijeća i postavljanjem vijenca kod centralnog križa na gradskom groblju.

Kod spomen-obilježja "kocke" u centru Vrbovca također su se predstavnici Grada prisjetili vrbovečkih branitelja. -Rat u Hrvatskoj završen je prije 25 godina veličanstvenom pobjedom Hrvatske vojske. Hvala svim braniteljima što su nam omogućili da živimo u slobodi. Na nama je da se i danas borimo kako bi svaki državljanin Republike Hrvatske osjećao sigurnim, zaštićenim i slobodnim-poručio je gradonačelnik Denis Kralj.

Ispred Grada Velike Gorice u srcu Turopolja vijence su položili zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas uz predstavništva braniteljskih udruga i političkih stranaka, a uz sudjelovanje povijesne postrojbe Plemenite opčine turopoljske.Za sve poginule pripadnike Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a posebno u čast samoborskim braniteljima, pripadnicima 151. brigade te policijskih snaga i ostalih službi počast su odali Samoborci. U spomen-parku u centru Samobora počast su odala izaslanstva Grada Samobora, Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, ratni zapovjednici 151. brigade, predstavnik Ministarstva branitelja, izaslanstva samoborskih vatrogasaca, gradskih udruga i institucija, kao i nazočni roditelji, rodbina i prijatelji te gosti.

U ime gradonačelnika u Jastrebarskom su vijenac su položili njegovi zamjenici, kao i predsjednica Gradskog vijeća, Željka Kovačić, gradski vijećnici te predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, predstavnici vatrogasaca, mjesnih odbora, jaskanskih političkih stranaka te drugi brojni Jaskanci. Župnik župe sv. Nikole biskupa Jastrebarsko, vlč. Filip Marić, tom prigodom je zajedno s ocem Marjanom Jeftimovim održao molitvu kod Spomen - obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova.

-Danas kada osjećamo veliki ponos ne smijemo zaboraviti one koji su za to najzaslužniji. Neka je vječna hvala i slava hrabrim hrvatskim braniteljima-poručili su jučer iz Grada Zaprešića uoči polaganja vijenca kod spomenika poginulim braniteljima zaprešićkog kraja včemu su se pridružile udruge proizašle iz Domovinskog rata, ali i predstavnici drugih zaprešićkih udruga.

Galerija slika

Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije Dan pobjede obilježen diljem Zagrebačke županije