°C 20

COVID19: Tri osobe su preminule, a 37 ih je ozdravilo

27.03.2020.

Redakcija

Jutros je potvrđeno 56 novooboljelih osoba. U Hrvatskoj je ukupno potvrđeno 551 oboljelih osoba, a 37 osoba je ozdravilo, te je otpušteno iz bolnice. Nažalost, do sada su 3 osobe izgubile život. Obavljeno je ukupno 4.482 testiranja, od toga samo jučer oko 524. 

Prosječna dob oboljelih je oko 48 godina, u malo većoj mjeri obolijevaju muškarci (54%) u odnosu na žene (46%). 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 25. ožujka donio je Odluku kojom se uvodi izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19.

Razmatraju se i odluke koje se tiču dozvole rada određenih specijaliziranih trgovina (hrana, higijenski artikli i lijekovi, veterinarsko-medicinska oprema, poljoprivredne ljekarne i dućani koji prodaju hranu za životinje) u sastavu tržnica kako bi se građani lakše opskrbili, ali i pomoglo hrvatskim poljoprivrednicima. Drugo izuzeće od zabrane rada odnosi se na rad prodavaonica građevinskog materijala, ali samo za područja Zagreba i Krapinsko-zagorske županije  zbog potrebe saniranja posljedica potresa.

- I dalje ističemo kako se uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH u ovom trenutku se svi moraju strogo pridržavati jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje zaraze novim koronavirusom. Ponovno apeliramo i na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave. - kazali su iz Stožera.

Ovdje su SVE DO SAD DONESENE ODLUKE Stožera civilne zaštite RH vezane za koronavirus.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.