°C 2

COVID-19: Novi slučajevi u dugoselskom domu za starije i centru za rehabilitaciju

16.11.2020.

Ivana Ćurić

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije javlja kako je od jučer ujutro do danas u 10 sati potvrđeno 175 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše ih je u Velikoj Gorici i Samoboru, a novi slučajevi potvrđeni su u dvije ustanove na području Dugog Sela.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 175 osoba (gradovi – 27 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 12 Zaprešić, 1 Jastrebarsko, 44 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 10 Dugo Selo, 17 Vrbovec, 9 Sveti Ivan Zelina, općine – 8 Brdovec, 3 Bistra, 4 Jakovlje, 1 Luka, 2 Marija Gorica, 2 Pušća, 2 Dubravica, 4 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Kravarsko, 1 Kloštar Ivanić, 3 Brckovljani, 6 Rugvica, 5 Dubrava, 5 Rakovec, 1 Bedenica), izliječeno je 14 osoba.

U jednom domu za starije s područja Dugog Sela pozitivna su tri štićenika, dok su u jednom centru za rehabilitaciju sa šireg dugoselskog područja pozitivna četiri štićenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.