°C 0

Brdovec i Bistra za stradale u potresu: Svaka općina obnovit će jednu kuću

14.01.2021.

Maja Peranić

U akciju pružanja pomoći potresom stradalim stanovnicima Banovine uključile su se i općine zaprešićkog područja Bistra i Brdovec i to tako da će svaka obnoviti kuću jednoj obitelji. U tu svrhu otvoreni su računi posebne namjene na koje mještani mogu, prema svojim mogućnostima, uplatiti financijska sredstva i tako pomoći stradalnicima potresa.

Općina Bistra otvorila je poseban račun kod Hrvatske poštanske banke za “Pomoć za obnovu nakon potresa” na koji mogu svi koji žele uplatiti novčanu pomoć namijenjenu za sanaciju šteta u područjima pogođenim razornim potresima. Općina će prikupljenim sredstvima obnoviti kuću peteročlane obitelji Šiprak iz mjesta Jazvenik kod Siska, kojima je kuća stradala u potresu.

-Sva prikupljena sredstava biti će transparentno utrošena za kupnju građevinskog materijala za obnovu kuće obitelji Šiprak-istaknuli su iz Općine Bistra.
Račun na koji možete uplatiti novčanu pomoć:

Primatelj: Općina Bistra – pomoć za obnovu nakon potresa
IBAN: HR8623900011500198868
Model: 00 ili 99
Poziv na broj odobrenja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Pomoć za obnovu od potresa

Pomoć razorenom području pružati nastavlja i Općina Brdovec koja će, kako je najavljeno, osigurati određeni dio sredstava iz svog proračuna za obnovu kuće jedne obitelji, a poziva i stanovnike da se uključe uplatama na otvoreni račun.
- Obitelj s djecom kojoj će biti obnovljena kuća bit će odabrana prema konkretnim informacijama s terena te ćemo tako zajedničkim snagama obnoviti jedan topli dom. Za takvu cjelovitu obnovu kuće jednoj obitelji potrebna su znatna sredstva, a za koju svrhu je otvoren poseban račun samo za tu namjenu na koji ćemo svi mi mještani, gospodarstvenici ali i svi drugi ljudi dobre volje, moći uplaćivati sredstva za ovu plemenitu namjenu-istaknuli su iz Općine Brdovec.

RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE – PRIKUPLJANJE DOBROVOLJNIH PRILOGA „BRDOVEC ZA BANOVINU“
Broj računa za uplatu je:
HR5923600001502855616, Općina Brdovec
S pozivom na broj: HR68 7706-OIB UPLATITELJA

-Po rekonstrukciji ili izgradnji kuće, objavit će se sva financijska izvješća o uplaćenom iznosu i njihovom točnom utrošku kako bi sve bilo transparentno i kako bi svi uplatitelji, bili sigurni da je njihov novac otišao u prave ruke. Pozivamo sve da se uključe u ovu akciju jer svaka kuna je važna. Ovom akcijom zajedno možemo vratiti u život obitelji i ponovno im sagraditi topli dom koji je utočište i svjetlo - i kada je tama-poručili su iz Općine Brdovec.

(foto: Josip Škof)