°C 17

ALL IN: Velikogoričanin Bruno Milinković plasirao se na World series of poker u Češkoj

19.10.2023.

Ivana Ćurić

Bruno Milinković iz Velike Gorice na nagovor prijatelja uključio se ove godine u online poker prvenstvo Hrvatske i na njemu osvojio treće mjesto koje mu je donijelo "ulaznicu" za svjetski turnir World series of poker koji se koncem ovog mjeseca održava u Češkoj.

-Online Prvenstvo Hrvatske u pokeru održavalo se do 1. do 15. listopada i po ukupnom zbroju bodova osvojio sam treće mjesto. To mi je donijelo ulaz na mini main event WSOP koji se održava u Rozvadovu u Češkoj od 28. listopada do 5. studenog-otkrio nam je Bruno Milinković.

Kroz 15 dana svaki dan se igrao turnir, prvih 10 dana odigrao je samo četiri turnira i tada je bio na 140. mjestu u ukupnom poretku, a potom je odigrao zadnjih pet turnira i ostvario nevjerojatan uspjeh. Naime na tih pet posljednjih turnira bio je na finalnom stolu. To mu je donijelo treće mjesto u konačnici i plasman na World series of poker u Češkoj koji će biti najveći turnir na kojem je do sada sudjelovao.

-Nisam još nikada igrao tako veliki turnir, uvijek su to bili manji turniri uživo. Od većih sam bio na turnirima gdje je bilo tristotinjak ljudi, jednom sam završio na 14. mjestu, jednom na 20. što je bilo ok, ali ovdje će biti oko 4.000 ljudi i ne znam kako će to ići-kaže kroz smijeh naš sugrađanin.

Ističe kako je Teksas Holdem poker igra vještine, znanja i ponajviše strpljenja, i naravno značajan faktor je i sreća. Sve je kaže počelo uz druženje s prijateljima na ljetnoj terasi, a preraslo u hobi koji povremeno donese i zaradu kao bonus.

-Družili smo se uz karte pomalo pikali te žetone i zafrkavali se. Onda sam upoznao sadašnjeg kuma, Zihera, koji se bavio pokerom i on me naučio dosta tih stvari u kojima sam napredovao-kaže Bruno. Inače, Denis Obadić Ziher davne 2010. godine osvojio je drugo mjesto s hrvatskom reprezentacijom na WSOP-u na Bahamima.

 

-Uz njega sam dosta učio, igrao turnire live i online, i bio sam dosta dobar cijelo vrijeme u tome. Potom sam imao pauzu od pet godina kada opće nisam igrao, dok se nisam opet zaželio, ušao sam u jedan turnir sa 150 ljudi, i prvi put, unatoč toj pauzi, sam pobijedio na tom online turniru i osvojio nagradu. Tako sam se vratio pomalo u igru i došao do World series of poker-ispričao je Bruno.

Inače Bruno radi na HRT-u, uživa uz svoju obitelj koja mu je podrška u svemu, prije svega supruga i dvogodišnji sin, a poker je, ističe, prije svega hobi.

-Meni je poker hobi dok ne dođe situacije da osvojim nešto, onda mi je to posao-kaže kroz smijeh dodavši ako se dogodi da osvoji turnir u Rozvadovu vjerojatno će mu i praunuci biti namireni.

-Nemam velikih očekivanja, sve je moguće, tako da će to biti, ako ništa, jedno super iskustvo-zaključio je za kraj.