°C 24

44-godišnjak iz Velike Gorice uhićen zbog droge i oružja

11.03.2020.

Redakcija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 44-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, marihuane i smole konoplje tipa droga – hašiš, a koju je potom skrivao u kući na području Velike Gorice. U kući je amfetamin, sumnja se, radi dobivanja na masi miješao s organskom kiselinom, nakon čega ju je prepakiravao i tako pripremljenu preprodavao na ilegalnom tržištu.
 


 
Također, protivno odredbama čl. 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad je neutvrđen način neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva koje je također skrivao kući.
 
Naime, 9. ožujka 2020. godine u 19 sati u Velikoj Gorici, osumnjičeni je policijskim službenicima prilikom provjere identiteta dragovoljno izručio 12,1 grama marihuane pakirane u tri paketića i jedan paketić 0,6 grama amfetamina. 

Pretragom kuće kojom se osumnjičeni koristi pronađeno je ukupno 794,7 grama marihuane pakirane u plastičnu kutiju, staklenku i dvije plastične vrećice, 15,75 grama amfetamina pakiranog u plastičnu vrećicu, 11,2 grama smole konoplje tipa droga –hašiš, 377 grama organske kiseline, dvije digitalne vage s tragovima droge, rukavice za pakiranje droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Osim droge, policijski službenici su pronašli i pušku s glatkim cijevima, više desetaka komada puščanog streljiva, nekoliko stotina komada pištoljskog streljiva te dva spremnika za automatsku pušku.

Foto (PU Zagrebačka)