°C 26

WRC RALLY uz Vinsku putovnicu putevima Plešivice

13.04.2021.

Maja Peranić

Najboljih 69 posada svijeta u Hrvatskoj očekuje dvadeset brzinaca na području Zagreba te Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, od kojih je jedan i na području našeg grada, odnosno na Plešivici. Natjecanje će početi ceremonijalnim startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 22. travnja i trajat će do 25. travnja kad se posade očekuju na cilju na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

Plešivica će sudionike WRC Rally-a dočekati, 23. travnja 2021., a tim povodom organizira se eno-gastro tura tri plešivičke vinarije i jednom restoranu. Kroz turu koja će trajati od 19. travnja do 24. travnja vinarije Griffin, Ivančić i Kurtalj nudit će degustacije vina, a restoran Ivančić nudit će poseban meni osmišljen za ovaj WRC Rally.

Svoju vinsku putovnicu WRC RALLY-a, (W:wine, R: restaurant, C:cars) možete nabaviti u navedenim vinarijama i restoranu od 19. travnja do 24. travnja. Paket putovnice košta 600 kuna, a podrazumijeva tri degustacije i jedan ručak, a jedna je degustacija u potpunosti besplatna.

-Putovnica je osmišljena s ciljem da se predstavi svu ljepotu i bogatstvo koje nudi Plešivica, a posebno kvalitetna vina plešivičkih vinara. Vinske degustacije i jelo možete konzumirati neovisno o vinskoj putovnici. Stoga, zaplovite u okuse, mirise i boje koje nude plešivički bregi-ističu iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

Osmišljeni su i promotivni materijali eno-gastro ture, a originalne suvenire možete kupiti kod svakog vinara na vinskoj putovnici.

Kod plešivičkih vinara posjetitelji će moći kušati veliki broj vrsta vina i uživati u njihovoj gostoljubivosti, a kod ponekih i u pravoj domaćoj hrani te nakon čašice više i odmoru u smještajnim objektima.

Prije dolaska potrebno se najaviti u vinarije i restoran Ivančić kako bi se poštivale sve trenutne epidemiološke mjere.

Dodajmo ovom da su danas u završile testne vožnje Hyundaija i Toyote koji su tražili optimalna podešenja vozila i izbor guma za što bolji plasman na brzinskim ispitima. Momčadi su testiranja obavile po lokalnim cestama Hrvatskog Zagorja i Gorskog Kotara, a na testu su bili: Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Ott Tanak, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans i Craig Breen. Krajem ovog tjedna očekuje se da će testiranja obaviti i momčad M-Sporta (Ford).