°C 17

Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine na zajedničkoj božićnoj izložbi

15.12.2023.

Maja Peranić

U prostorijama Županije održana je tradicionalna božićna izložba radova učeničkih zadruga.

Zadrugari iz 14 učeničkih zadruga te gosti iz Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline pokazali su bogatstvo ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, kolačića, keramičkih ukrasa i nakita.

U obilasku zadrugara zamjenik župana Damir Tomljenović pohvalio je djecu što svoje slobodno vrijeme koriste kako bi napravili nešto lijepo i korisno.

-Posebno cijenimo rad učeničkih zadruga kroz koje mladi pokazuju svoju inovativnost, uče se poduzetništvu, zajedništvu i novim vještinama-rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović. Napomenuo je i kako je Zagrebačka županija jedina županija koja ima i Dan učeničkih zadruga, te razvija njihovu međužupanijsku i međudržavnu suradnju s vršnjacima.

Inače, za rad učeničkih zadruga u županijskom proračunu za 2024. godinu predviđen je iznos od 22 tisuće eura.

Na području županije registrirane su 44 učeničke zadruge od čega 4 u srednjim školama, 2 u Centrima za posebnu skrb i 38 u osnovnim školama, a koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj učenika.

Zagrebačka županija

Galerija slika

Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine na zajedničkoj božićnoj izložbi Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine na zajedničkoj božićnoj izložbi Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine na zajedničkoj božićnoj izložbi Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine na zajedničkoj božićnoj izložbi