°C 29

U Zaprešiću i Ivaniću turneja 'Dobra energija': Besplatna edukacija o solarnoj energiji za kućanstva

22.11.2021.

Redakcija

Kroz turneju "Dobra energija", kampanju promocije solarne energije, Zelena energetska zadruga (ZEZ) od sredine listopada u 11 hrvatskih gradova donosi sve ključne informacije o korištenju solarne energije u kućanstvima. U srijedu, 24. studenog edukacija će se održati u Zaprešiću, dok će u četvrtak, 25. studenog, kao jedan od gradova-domaćina, Ivanić biti posljednji na ovogodišnjem rasporedu i zatvoriti drugo izdanje turneje.

Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od korisnih informacija koje su građani gradova-domaćina turneje imali prilike saznati iz prve ruke na edukaciji o solarnoj energiji.

-Korištenje solarne energije više nije stvar daleke budućnosti. Kućne sunčane elektrane su pristupačne i iskoristive u svakom dijelu Hrvatske, a građanima želimo pomoći realizirati ih na način koji će za njih biti maksimalno isplativ- istaknuli su iz Zelene energetske zadruge.

Svi zainteresirani za korištenje solarne energije u svom domu pozivaju se na besplatnu edukaciju koju će ZEZ održati u Zaprešiću na lokaciji Vršilnica – Novi Dvori, te u Ivaniću u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u 16 sati. Za sudjelovanje na edukaciji potrebno se predbilježiti putem prijavnog obrasca.