°C 24

U subotu biciklijada VG-ZG-VG

13.09.2017.

Igor

Ekoregija Velika Gorica u suradnji s partnerima Proglas i Nextbike sustav javnih bicikala za ovu subotu priprema novi biciklistički event kojim bi se povezali Velika Gorica i Zagreb. Biciklijada VG-ZG-VG bez obzira na vremenske prilike održat će se ove subote uz bogat i zanimljiv program u Zagrebu i Velikoj Gorici gdje će se održati i završni program. 

Začetnik ideje je Zlatan Jaganjac koji je predložio biciklijadu kako bi se ova dva susjedna grada još više povezala.

-Postojeća biciklistička infrastruktura povezuje Zagreb i Veliku Goricu, a njihovim građanima omogućava brz, zdrav i efikasan prijevoz vlastitim ili javnim biciklom. Na ovaj način želimo povezati ova dva grada, ali i da Goričani dođu u Zagreb, kao i Zagrepčani u naš grad- o inicijativi za organizaciju prve biciklijade koja će povezati ova dva grada će predsjednik Ekoregije Velika Gorica, Josip Kolarec.

Ovom biciklijadom između ostalog želi se potaknuti građane i na promociju alternativne mobilnosti, održivog razvoja, zaštite okoliša i kvalitetnijeg života.

Prijavljeno 130 biciklista

Organizacija koja je započela još u lipnju uspješno je privedena kraju, te je sve spremno za subotnje bicikliranje. Četiri dana uoči održavanje manifestacije koja će krenuti iz Parka dr. Franje Tuđmana već sada je prijavljeno gotovo 130 biciklista.

-Zadovoljni smo odazivom naših sugrađana, a vjerujem da će nam se u velikom broju pridružiti i Zagrepčani. Ovom prilikom sve ih još jednom pozivamo da nas se pridruže- rekla je tajnica Ekoregije Velika Gorica, Ana Radman.

Svi oni koji žele biti sudionicama ove biciklijade, a još se nisu prijaviti to mogu učiniti do sutra na www.ekoregija-vg.hr ili putem Facebooka BICIKLIJADA VG-ZG-VG.

Dužina 17 kilometara

Sama staza nije prezahtjevna, u jednom smjeru biciklisti će odvoziti 17 kilometara. Početna točka je Park dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici odakle se u 10 sati kreće prema Zagrebu prema Štrosmajerovom šetalištu na Gornjem gradu odakle biciklistička karavana u 14,30 sati kreće nazad prema Velikoj Gorici gdje je za sve sudionike organiziran bogat i raznovrstan program.

-U Zagrebu je predviđeno i zajedničko fotografiranje svih sudionika biciklijade. Dali smo si truda oko organizacije programa; bit će tu bend Musicology, DJ Lorenzo, Ivana Banfić, Puhački orkestar Velika Gorica, te iznenađenje u vidu Plesne skupine Valde- o predviđenom programu će predsjednik Kolarec.
Jedino na što organizatori ne mogu utjecati su vremenske prilike, no nadaju se kako će ih vrijeme poslužiti kako bi se svi okupljeni moglo dobro zabaviti i provesti dan na svježem zraku uz zdrav način života.

SATNICA BICIKLIJADE
9,00 – 10,00 okupljanje iza POUVG
10,00 – 12,00 bicikliranje do ZG-a
12,00 – 14,30 druženje u ZG-u
14,30 – 16,30 bicikliranje do POUVG
16,30 – 21,00 dolazak u Veliku Goricu i nastavak druženja