°C 24

U Samoboru počinje Ivana Summer Percussion Festival 2022!

15.06.2022.

Redakcija

Nakon desetljeća bojanja Samoborskih jeseni šarenilom zvuka udaraljki i marimbe u sklopu Ivana Bilić Marimba Week, ove godine moći ćete uživati u zvuku udaraljki pod ljetnim noćnim nebom.
Ovu nedjelju, 19. lipnja, Orkestar mladih glazbenika pod palicom Matije Fortune u suradnji s gostujućim fenomenom Percussion club svečano će otvoriti festival posvećen zvuku udaraljki.
Čekaju vas djela J. Haydna, F. Đurovića, A. Marqueza, a moći ćete čuti i praizvedbu novog koncertnog djela za udaraljke i orkestar Lucasa Guinota pod nazivom „Rio de la Plata”.
U ponedjeljak, 20 lipnja, nastupat će The Percussion Club uz gostujuću zvijezdu Bornu Šercara, a u programu su obrade i originalne skladbe za ansambl udaraljki P. Methenyja, W. Lutoslawskog, S. Dedića, A. Piazzolle, B. Šercara i drugih.
Ove godine na festivalu će gostovati neki od najvirtuoznijih umjetnika kao što su „Aurora duo” (udaraljkaši Delia Stevens i Leo Le Yu), a čut ćete ih u utorak, 21. lipnja.
Tijekom festivala na open-air pozornici će se već tradicionalno predstaviti mlade udaraljkaške nade s Muzičke akademije u Zagrebu, a izvodit će djela belgijskog udaraljkaša i skladatelja Waltera Mertensa koji će sam dirigirati.
Detalje programa možete vidjeti ovdje.

Galerija slika

U Samoboru ovaj vikend počinje Ivana Summer Percussion Festival 2022!