°C 17

U Jaski u nedjelju Škapularsko proštenje

15.07.2020.

Maja Peranić

Tradicionalno Škapularsko proštenje u Jastrebarskom održat će se ove nedjelje, 19. srpnja u franjevačkoj samostanskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. I ove godine proštenju prethode trodnevnice koje započinju u četvrtak, 16. srpnja na sam blagdan Gospe Karmelske.

Škapularsko proštenje u Jastrebarskom se održava svake godine prvu nedjelju nakon blagdana Majke Božje Škapularske – Gospe Karmelske. Ove godine, zbog iznimne situacije, vjernike se poziva da poštuju epidemiološke mjere i savjete o distanci. Iz Samostana su naglasili kako će za vrijeme središnje svete mise u nedjelju u 11 sati, ispred crkve biti postavljene klupe i suncobrani pa će vjernici moći misu pratiti na otvorenom i u hladu, uz ozvučenje.

Središnju svetu misu predvodit će fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu. Na sam dan proštenja mise će biti u 7,30, 9,30, središnja u 11 i večernja u 19 sati.

Trodnevnice će se održati u četvrtak, petak i subotu s početkom u 19 sati, a predvodit će ih fra Siniša Pucić, ovogodišnji mladomisnik. Sutra, na sam blagdan Majke Božje Škapularske osim mise u 19 sati bit će misa i u 7,30 sati.