°C 17

U Jaski 5. festival ŽIS: Svi u kazalište!

14.05.2018.

Maja Ivčić

Petu godinu zaredom, Gradsko kazalište Jastrebarsko organizira festival „Život i smijeh“. Pred nama su dva vikenda ispunjena smijehom, a bogati program namijenjen je svim generacijama ljubitelja kazališne umjetnosti.

Predstavljanje festivala i već tradicionalna prodaja ulaznica i festivalskih majica održat će se u subotu, 19. svibnja od 9 sati, ispred Gradskog muzeja i galerije Jastrebarsko. Prva predstava u programu namijenjena je najmlađim posjetiteljima festivala. Riječ je o predstavi „Tri vučića i velika zla svinja“, koju će za mališane odigrati Laboratorij zabave. Predstava će biti održana upravo u subotu i to u potkrovlju Gradskog muzeja, s početkom u 11 sati. Važno je napomenuti kako se ulaz na ovu predstavu ne naplaćuje.

Festival se nastavlja u utorak, 22. svibnja, kada u goste stiže stand up komičar Vlatko Štampar, koji će Jaskance, ali i sve ostale posjetitelje festivala zabavljati od 20 sati, u Marittimo clubu. Ulaznice po cijeni od 20 kn mogu se nabaviti u istom ugostiteljskom objektu.

Preostala događanja bit će održana u Domu kulture u Jastrebarskom, a karte se prodaju u caffe baru „Kino“ po jedinstvenoj cijeni od 20 kuna.

U programu će biti zabavna monodrama „Dimnjačar“, u izvedbi Kerekesh teatra (25. svibnja, u 20 sati), dječja predstava „Petrica Kerempuh“, koju izvode Kazališna družina Pinklec i Medley teatar (26. svibnja u 11 sati), urnebesna komedija „Taksimetar“ u produkciji Teatra Exit (26. svibnja u 20 sati) te nastup jednog od najboljih stand up komičara ovih prostora Ivana Šarića (27. svibnja u 20 sati).

-Dosadašnjom organizacijom ovog Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za petero jaskanskih srednjoškolaca. Kako bi se to nastavilo, potrebna nam je podrška naših sugrađana, koji će kroz kupnju ulaznica omogućiti daljnje stipendiranje i održavanje besplatnih glumačkih radionica za našu mladež – ističu iz Gradskog kazališta te zahvaljuju na podršci
Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, Savjeta mladih grada Jastrebarsko te sponzorima na pomoći koju su im u realizaciji aktivnosti pružili Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Centar za kulturu Jastrebarsko, suorganizatori festivala.

 

Program 5. festivala ŽIS

SUBOTA, 19. svibnja - Gradski muzej Jastrebarsko - 9 sati: predstavljanje festivala, prodaja ulaznica i majica
- 11 sati: "Tri vučića i velika zla svinja"

UTORAK, 22. svibnja - Marittimo club - 20 sati: Stand up komičar Vlatko Štampar

PETAK, 25. svibnja - Dom kulture Jastrebarsko - 20 sati: "Dimnjačar"

SUBOTA, 26. svibnja - Dom kulture Jastrebarsko - 11 sati: "Petrica Kerempuh"
- 20 sati: "Taximetar"

NEDJELJA, 27. svibnja - Dom kulture Jastrebarsko - 20 sati: Stand up komičar Ivan Šarić