°C 18

Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja

20.10.2022.

Redakcija

Udruga HVIDR-a Velika Gorica organizira 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja. Ukupna dužina utrke je 36,8 kilometara i podijeljena je na dvije dionice. Start utrke je u Pokupskom (most na rijeci Kupi), a završava u Kravarskom. Druga dionica kreće iz Kravarskog i završava ispred spomen obilježja Golubica u Velikoj Gorici. Održat će se 30. listopada s početkom u 9 sati.

Cijelom dužinom utrke organizator je osigurao policijsko osiguranje, vodu i energetske napitke, te prijevoz za sve sudionike do starta utrke u Pokupskom i Kravarskom. Prije starta utrke na rijeci Kupi bit će organizirano paljenje lampaša i bacanje vijenca u rijeku Kupu, kao i na cilju kod spomen obilježja Golubica gdje će također biti organizirano paljenje lampaša i polaganje vijenca.


Po završetku utrke u Lovačkom domu Kušanec bit će organiziran zajednički ručak, podjela prigodnih poklona i zahvalnica.

Svi trkači koji ne mogu trčati cijelu dužinu utrke, a htjeli bi se barem na simboličan način uključiti u ovu memorijalnu utrku, mogu to učiniti križanjima Kolareve i Gajeve ulice te Kolareve i Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici.

- Organizacijom memorijalne utrke na ovoj dionici, simboličnim povezivanjem prve crte bojišnice iz Domovinskog rata sa spomen obilježjem gdje počiva većina naših suboraca HVIDR-a Velika Gorica čuva trajnu uspomenu na poginule i preminule hrvatske branitelje s velikogoričkog i turopoljskog područja.

Utrka nema natjecateljski karakter, a broj sudionika nije ograničen i svi su dobro došli – poručili su iz HVIDR-e.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 098821933 kod voditelja za sport u Udruzi HVIDR-a Velika Gorica

Sudjelovanje do sada su potvrdili: potvrdili Drago Paripović ,aktualni državni rekorder u polumaratonu i maratonu, članovi Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991., članovi MK Velika Gorica , članovi MK Žumberak, članovi Paraolimpijskog saveza Zagrebačke županije, Branko Šubić veliki humanitarac, koji je u Hrvatskoj istrčao najviše utrka humanitarnog karaktera, a čeka se i potvrda sudjelovanja Mateje Parlov, aktualne juniorske viceprvakinje Europe u maratonu.

Galerija slika

Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja Sve spremno za 5. Memorijalnu utrku u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja