°C 18

Sutra posjetite festival koji oduševljava sve ljubitelje vina!

09.09.2022.

Redakcija

Festival VIA VINO, koji donosi besplatne filmske projekcije na bajkovite lokacije vinskih cesta Zagrebačke županije, uz kreativne zalogaje i birana vina oduševio je prve posjetitelje.

Spektakularno okruženje plešivičkih obronaka i padajući vinogradi iznad Ivanić Grada, protekli su vikend privukli brojne gurmane, vinoljupce i istraživače na otkrivanje ponude vinskih cesta Zagrebačke županije. Prvi vikend održavanja Via VINO festivala, nadmašio je očekivanja organizatora, TZ Zagrebačke županije, ne samo izvrsnom posjećenosti već i oduševljenjem posjetitelja.

- Interes za sudjelovanjem je izniman. Posjetitelji su prepoznali novi turistički doživljaj koji smo uspješno kreirali, razmišljajući o strateškom razvoju vinskih cesta Zagrebačke županije i našem ciljanom tržištu, domaćim gostima i posebno, stanovnicima Zagreba. Na VIA VINU vas očekuje boravak na otvorenom, u prirodi, kreativan doživljaj tradicionalne hrane, hvaljenih vina i umjetnosti kroz odabir europskih filmova, obilazak vinskih podruma i prigodan program za sjajan vikend, nadomak Zagreba. Prva dva dana VIA VINO festivala potpuno su rasprodana a ostalo je još jako malo slobodnih mjesta za nadolazeća dva vikenda održavanja što je veliko priznanje Turističkoj zajednici Zagrebačke županije kao i svim našim partnerima u organizaciji omiljenog festivala – poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Nova filmska projekcija, očekuje nas ove subote 10.09. u bajkovitom okruženju povijesne kurije u Nespešu, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii. Od 18:00 h posjetitelji će moći uživati u vrhunskom izboru vina zelinske vinske ceste, prepoznate po Kraljevini ali i svjetskom uspjehu Sauvignon Blanc-a vinarije Puhelek-Purek. Očekuje vas i obilazak kurije i vinarije LItterarii koja oduševljava svojim interijerom jednako koliko i vrhunskim vinima iz čuvenih vinograda koji je okružuju.

U 20:00 h počinje projekcija filma „Priča o mojoj ženi“ prema istoimenom romanu autora Milana Fusta iz 1942. godine. Sama priča, varijacija na legendu o Letećem Holandezu, radnjom je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar… a tada ulazi mlada Lizzy

Otvorena kuhinja restorana Barrel Zagreb uz svježe pripremljenim zalogajima upotpunit će ovu bajkovitu večer na otvorenom.

Filmske projekcije besplatne su za sve posjetitelje no potrebno je rezervirati svoje mjesto prijavom na info@visitzagrebcounty.hr. Cjelokupni doživljaj filmske eno-gastro večeri upotpunit će birani zalogaji s tradicionalnim namirnicama Zagrebačke županije. Na jelovniku će se tako pronaći domaća patka i junetina, uz pesto od bučinih sjemenki u inačici bruschetta i burgera. Ne zaboravimo svježe pripremljen bakin kukuruzni kruh, sir s vrhnjem i nezaobilazne plate domaćih kobasica za tradicionalan, autentičan snack dok uživate u čaši vina i filmu.