°C 18

Škrlet Tasting – Pronađite svoje idealno ljetno vino

27.05.2022.

Redakcija

Svi ljubitelji vina uživat će između 3. i 5. lipnja u Ivanić Gradu na manifestaciji ŠkrletOVO . Ovu manifestaciju organizira udruga Škrlet i Turistička zajednica Ivanić -Grada pod pokroviteljstvom Grada s ciljem promocije moslavačke sorte vina škrlet

Vrlo cijenjeno i traženo moslavačko vino, Škrlet, uzgaja se na samo stotinjak hektara i spada u najrjeđe hrvatske autohtone sorte. Proizvođači okupljeni u Udrugu škrlet Moslavina i Udrugu PO Škrlet na manifestaciji će promovirati svoje vino berbe 2021. Predstavit će se 8 moslavačkih vinara: Jaram, Miklaužić, Mikša, Lagena, Trdenić, Florijanović, Voštinić-Klasnić i Kezele.

Cilj manifestacije je promocija škrleta, popularizacija ove autohtone moslavačke vinske sorte i idealnog osvježavajućeg vina za vruće ljetne dane. Posjetitelji kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima imaju idealnu priliku za bolje upoznavanje ove autohtone sorte.

Posebna zabava posjetitelje čeka u subotu, 4. lipnja, kada će glazbeni program obogatiti Pepi Jogarde, a sami posjetitelji moći će birati između nekoliko street food punktova dok će zabavnu atmosferu držati voditelj Mario Petreković.

Uz ŠkrletOVO će se održavati i obrtnički sajam na kojem će 30-ak obrtnika iz Ivanić-Grada i okolice ponuditi svoje rukotvorine.