°C 13

Scenski i dramski nastupi učenika osnovne škole na lidranu u Svetoj Nedelji

13.02.2020.

Romana Šimek

Osnovna škola Vladimira Deščaka domaćin je međugradske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, Lidrana. Na tradicionalnoj smotri sudjeluju osnovne škole Svete Nedelje i Samobora.

Podršku učenicima i ohrabrenje u promicanju ljepote hrvatskog jezika i umjetničkog stvaralaštva djece i mladih svojom prisutnošću pružila je zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak, upravna savjetnica za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, ispostave Samobor Maja Rađenović Fijan, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat te viši savjetnik za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Marijan Kižlin.

Prisutne je srdačno pozdravio ravnatelj škole Ivica Pavlić, a učenicima je zaželio puno sreće. Otvaranje smotre započelo je pjesmom zbora pod vodstvom Zorana Jašeka, izvedbom na klaviru pjesme Someone like you, a nastupale su i članice Udruge Balans Code. Scenske i dramske nastupe izvodili su učenici od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Riječju, pokretom i slikom, učenici na umjetnički način dočaravaju svijet, prikazuju misli i razmišljanja svojih vršnjaka te svakodnevne situacije u svojima školama.