°C 12

Samoborskim maturantima omogućene besplatne ePripreme za državnu maturu!

19.03.2021.

Petar Brnada

Maturantima koji polažu državnu maturu Grad Samobor omogućio je korištenje aplikacije ePripreme i to potpuno besplatno.

Kako su pojasnili iz Grada, riječ je o aplikaciji koja kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državnu maturu te tako omogućava maturantima dobru pripremu za ovaj zahtjevan korak u svom obrazovanju.

-Grad Samobor odlučio je zakupiti licencu kako bi se olakšalo roditeljima koji neće sami morati financirati pripreme koje iznose od 750,00 kuna po učeniku. Maturanti će se, pak, moći bilo kad, bilo gdje i na uređaju po vlastitom izboru (računalo, mobitel ili tablet) neograničeno koristiti aplikacijom do 31. kolovoza ove godine te se uspješno pripremiti za državnu maturu kroz interaktivnu on-line nastavu i on-line testove sa svim pitanjima s dosadašnjih ljetnih i jesenskih rokova državnih matura od školske godine 2014./2015. do sada- priopćili su iz Grada Samobora.

Za korištenje aplikacije potrebno se registrirati na poveznici https://forms.gle/feka3Egz8hKsp6sRA za što će maturant trebati pripremiti presliku osobne iskaznice ili drugog dokumenta kojim se dokazuje prebivalište na području Samobora.

-U roku od tjedan dana svim prijavljenim maturantima stići će šifre koje će im omogućiti pristup aplikaciji na Internet stranici Educiraj.Me sa svim navedenim sadržajima pripreme za maturu. Prijave će se primati tijekom cijelog perioda do 31. kolovoza- poručuju iz Grada.

Dodatna pogodnost za samoborske maturante, ističu iz Grada, je korištenje prostora Centra za mlade Bunker u kojem ih čeka besplatan pristup računalima, internetu i tehnička podrška, sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Vrijednost projekta za Grad Samobor je 40 tisuća kuna, a pravo prijave imaju maturanti koji žive na području grada Samobora.

Kontakt za više informacija:

Jelena Vojvoda, Centar za mlade Bunker

mob: 091 3360 111

e-mail: Jelena.vojvoda@samobor.hr

 

 

Foto: Ilustracija/Grad Samobor