°C 25

Samoborci i Turopoljci pjesmom i plesom protiv svih nedaća

07.09.2020.

Maja Peranić

Koliko im nedostaju uobičajena i sva ostala kulturna događanja u gradu, na koja su već odavno naviknuli, Samoborci i Turopoljci su pokazali svojim dolaskom na 13. Susrete folklornih ansambala, koji su u organizaciji Folklornog ansambla Mladost održani protekle subote na Trgu Matice hrvatske u Samoboru.

Puno skromnije nego što je bilo prošlih godina, ali s puno entuzijazma i vedrine, brojnu publiku razveselili su nastupi domaćina – mlađeg i starijeg ansambla FA Mladost, te članova gostujućeg Folklornog ansambla Turopolje iz Velike Gorice. Dugogodišnji prijatelji i saveznici u očuvanju folklorne baštine izmjenjivali su se na pozornici izvodeći pjesme i plesove Posavine, Splita, zaprešićkog kraja, čuvenih Bunjevaca, Samobora, Banije, Hrvatskog zagorja i Šišljavića.

Posjetitelji su, naravno, prepoznali trud i umijeće koje su izvođači pokazali, jer nije lako održavati formu i probe u vrijeme krize izazvane koronavirusom. Zadovoljstvo je stoga bilo obostrano. Mladostaši su se, na čelu s obitelji Pogrmilović, potrudili da i ove godine ne izostane prigodna eno-gastronomska ponuda pa su se na kraju svi okrijepili finim vinskim gulašom, domaćim kolačima, likerima i vinima. Bilo je kratko i slatko, sve po propisanim mjerama, pa se je za nadati da će se i njihovi ostali predviđeni koncerti i nastupi ostvariti.

(izvor/foto: Grad Samobor)

Galerija slika

Samoborci i Turopoljci pjesmom i plesom protiv svih nedaća Samoborci i Turopoljci pjesmom i plesom protiv svih nedaća Samoborci i Turopoljci pjesmom i plesom protiv svih nedaća Samoborci i Turopoljci pjesmom i plesom protiv svih nedaća