°C 17

"Rupa u ozonu" navest će vas da razmislite o klimatskim promjenama

09.07.2020.

Ivana Ćurić

 Nakon što su u travnju objavili pjesmu "Nije lako biti jak" ovih dana na Youtube kanalu objavljena je i nova pjesma velikogoričkog benda Loše žice.

Riječ je o pjesmi "Rupa u ozonu" za koju su tekst dečki napisali sami, Ivan uz to potpisuje glazbu, Robert je glavni vokal, gitaru je odsvirao Ivan Vidović, a za aranžman i produkciju se pobrinuo Igor Kotal. Za one koji će osluhnuti posljednji hit velikogoričkih umjetnika već na samom početku bit će im jasno da ih je na ove stihove potaknula "majka priroda".

-Inspiracija za pjesmu je nastala od straha prema prirodi. Čovjek razmišlja kako je sve u redu i ima vlastitu komociju življenja sve dok ne shvati koliko je zapravo malen u odnosu na prirodne pojave kojima smo i sami u ožujku svjedočili,potrese, te poplave i druge katastrofe koje zahvaćaju svijet... Mi bismo htjeli dati do znanja ljudima da malo promisle o klimatskim promjenama. Pjesmom želimo potaknuti takve teme i kroz glazbu potaknuti druge da ne zatvaraju oči nad ovakvim događanjima-rekao nam je Ivan Dvorneković, a kako to zvuči poslušajte sami: