°C 21

Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća

09.05.2022.

Petar Brnada

 

Mirela Beko, predstavnica romske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, i Vijeće romske nacionalne manjine grada Zagreba organizirali su proslavu Đurđevdana - najradosnijeg i najstarijeg romskog praznik kojim se slavi dolazak proljeća. Proslava je, uz glazbeni program, organizirana u Centru za kulturu Pešćenica, a prisutna je bila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

-Đurđevdan u romskoj kulturi simbolizira buđenje nade i novoga života. Županija podupire rad nacionalnih manjina, pa tako i romske- rekla je Glasnović. Na prostoru Zagrebačke županije, prema riječima Mirele Beko, živi oko 260 pripadnika romske nacionalne manjine integriranih u društvo.

 

Foto i izvor: Zagrebačka županija

 

Galerija slika

Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća Proslava Đurđevdana- najradosnijeg i najstarijeg romskog praznika kojim se slavi dolazak proljeća