°C 18

Prijavite se i postanite najuzornija hrvatska seoska žena: Morate imati između 25 i 65 godina, živjeti na selu i uživati ugled u svojoj sredini

13.04.2023.

Redakcija

Otvorene su prijave za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Uvjet je i da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

- U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice. Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine – rekla je Katica Jerleković, predsjednica Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“.

Uzorne hrvatske seoske žene ovim natjecanjem žele skrenuti medijsku pažnju na dostignuća žena na selu, koja do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, ali i obilježiti Svjetski dan seoske žene koji se obilježava 15. listopada.

Ovogodišnji izbor održat će se 08. listopada u Svetom Petru u šumi, Istarska županija, a prijave se primaju do 01. lipnja. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis.
Prijaviti se možete na natječaje svojih županija ili direktno predsjednici Udruge na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, Kravarsko te na mail katica.jerlekovic@gmail.com.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098 659 880.