°C 12

Povodom Dana očeva virtualni policajac savjetuje roditelje i djecu kako sigurno na internet

19.03.2021.

Ivana Ćurić

Dan očeva obilježava se u Republici Hrvatskoj danas, 19. ožujka, kada se slavi očinstvo i odgovorna uloga očeva u društvu. Ministarstvo unutarnjih poslova tom prilikom čestitalo ovaj dan svim očevima, ali i svim roditeljima uz video koji je namijenjen zaštiti onog najvrjednijeg što svaki roditelj ima: djece.

-Prepoznali smo želju i interes roditelja da boravak njihove djece na internetu bude što sigurniji i bezbrižniji, i u novom videou predstavlja nam se virtualni policajac Renato koji savjetuje vas, roditelje i djecu jer upravo ona najviše vremena provode on-line, a zadaća je roditelja i drugih odgovornih osoba da najmlađe senzibiliziramo i naučimo sigurnom korištenju interneta koji je postao nezamjenjiv alat u današnjem životu, a djeca ga svakodnevno koriste kako bi pratili nastavu, gledali zabavne i obrazovne sadržaje te igrali videoigre-poručili su iz MUP-a.Savjetima i preporukama našeg policajca Renata, vi kao roditelji, možete uvelike doprinijeti da vaši najmlađi imaju siguran i neometan pristup internetu, te da bolje kontrolirate sadržaje koje Vaše dijete konzumira.

Detaljnije savjete i upute možete pronaći u brošuri „Internetska sigurnost doma“ pripremljenoj od strane EUROPOL-a, s ciljem senzibilizacije roditelja, djece i stručnjaka. Izdvajamo nekoliko osnovnih pravila za bolju internetsku sigurnost doma u obliku infografike: