°C 28

Posjetite izložbu "Party" Andreja Tomića u Samoboru

06.07.2022.

Redakcija

Ako još niste stigli, svakako posjetite izložbu Andreja Tomića pod nazivom "Party" u Samoboru.

Ciklus slika Party čine ulja na platnu, a autor nastoji istražiti odnose boja prema formi u slikarstvu. Istražujući kako formalne mogućnosti slike poput različitih kompozicijskih rješenja i likovnih elemenata i boju povezati ili sklopiti u jednu funkcionalnu cjelinu, slikar je razvio osobni, izražajni jezik. Zaokupljao se pitanjima i razmišljanjima kako taj osobni izričaj spojiti s figurativnim izrazom, odnosno ljudskom figurom općenito. Likovi su na slikama prikazani u prvom planu, jako su kadrirani, kao da možemo s njima izmjenjivati poglede, a boja je prodorna i glasna.

Sve vrijednosti slike, tekstura, boja, oblici na Tomićevim slikama funkcioniraju kao jedno, oni komplementiraju jedno drugome, nadopunjuju se.

- Kada krenem slikati ne znam kakav će na kraju biti kolorit slike i to je ono što mi je interesantno. Svaka slika je avantura za sebe – kaže Andrej Tomić.

Ciklus „Party” zaista je avantura koja progovara likovnim jezikom slikara koji raskošnom paletom boja oslobađa svoju umjetnost pukih teoretiziranja i prikazuje ju u svojoj najistinskijoj i najintimnijoj prirodi.

Izložba je otvorena do kraja mjeseca, 30. srpnja, a posjetiti ju možete u Centru za mlade „Bunker”.