°C 27

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije

27.06.2024.

Redakcija

Dan je hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. godine Županijska skupština proglasila je 27. lipnja Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

U spomen na sve poginule branitelje, ispred spomenika na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom delegacija Zagrebačke županije predvođena zamjenicima župana Ervinom Kolarecom i Damirom Tomljenovićem te gradonačelnikom Svete Nedelje Dariom Zurovcem sa predstavnicima braniteljskih udruga položila je vijenac i svijeće.

-Nažalost, narav svakog rata podrazumijeva žrtvu, a upravo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća želimo održati živom uspomenu na njihove živote koji su utkani u temelje Lijepe naše - rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako će se centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati ove godine u Svetoj Nedelji u subotu, 29. lipnja.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je kako braniteljima treba iskazati čast, cijeniti njihovu žrtvu i pokazati da nam je kao društvu stalo do njih.

Polaganju vijenca nazočio je i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, dok je molitvu predvodio vlč. Franjo Ćuk.

 

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Pokupskom počelo obilježavanje Dana branitelja Zagrebačke županije