°C 29

Počinje 33. Vrazova ljubica – festival ljubavne poezije

31.05.2022.

Redakcija

Svratite li do Samobora između 1. i 12. lipnja, naći ćete se u osjećajnim stihovima onih zaljubljenih. Počinje 33. Vrazova ljubica – festival ljubavne poezije. Uz tri pjesničke večeri čeka vas mnogo popratnog programa.

Festival će početi programom za one najmlađe. Uz prigodnu šetnju toponimima vezanim za legendarnu ljubav Stanka Vraza i samoborske Ljubice, djeca dječjih vrtića i škola sudjelovat će na prigodnim radionicama u Samoborskom muzeju, a u nedjelju, 5. lipnja za njih će se prirediti poetska dječja predstava „Pavao i njegov glavao” u 17 sati na Trgu Matice hrvatske.

Gotovo svaku večer Samoborom će šaptati stihovi – u utorak 7. lipnja, u 18 sati u SUPERSTUFF art STORE-u (Perkovčeva 7) moći ćete čuti poeziju i svirku Maria Kovača „Ljubav nakon kolere”, a u srijedu, 8. lipnja, na Trgu Matice hrvatske Meritas i Jelena Radan održat će koncert.

Za vikend, 11. i 12. lipnja će se u Pop Up Art kinu (Autobusni kolodvor Samobor) u 18 sati prikazivati animirani sinkronizirani film „Prinčeva strana priče”, a u 20 sati romantična komedija „Knjiga ljubavi”.

Pjesnici će se okupljati u četvrtak 9. lipnja na Trgu Matice hrvatske na tribini o ljubavnoj poeziji u suradnji s Frakturom. - „Pisati ljubavnu poeziju danas – sto godina Vesne Parun. Tribinu moderira pjesnikinja Monika Herceg. Odmah nakon toga počinje „Rože za Ljubicu” - večer mladih hrvatskih pjesnika u izboru Gorana Čolakhodžića.

U petak, 10. lipnja, u parku ispred Samoborskog muzeja održat će se „Gost (i) ona kod Vraza” - pjesnička večer Ogranaka Matice hrvatske Samobor i njihovih gostiju uz nastup glazbenog dua Lara Rimac i Filipa Dražina.

Tradicionalno, u nedjelju, 12. lipnja, održat će se Susret pjesnika na Ljubičinom grobu” i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Acije Alfirević u Prolazu hrvatskih pjesnika u 16 sati. Napokon, 33. večer hrvatske ljubavne poezije započet će u 17 sati, a stihove će govoriti poznati hrvatski pjesnici. Također, tom prilikom bit će prigodno promovirana Zbirka ljubavne poezije iz 2021. godine.

Galerija slika

Počinje 33. Vrazova ljubica – festival ljubavne poezije Počinje 33. Vrazova ljubica – festival ljubavne poezije