°C 21

Petodnevna foto radionica u Zaprešiću, evo što su polaznici 'ulovili'

14.11.2019.

Romana Šimek

Turistička zajednica grada Zaprešića i Foto Hrvatska organizirali su besplatnu petodnevnu radionicu fotografiranja na kojoj su prijavljeni zaljubljenici u fotografiju krenuli u potragu za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima u našem gradu.

Tako su se pred objektivima iskusnih i manje iskusnih fotografa pronašla omiljena mjesta svih Zaprešićana, jesenski Novi dvori i romantični Zajarki.

"Iako je važna oprema, na ovakvim radionicama uvijek me netko podsjeti da je važno tko stoji iza fotoaparata", rekla je voditeljica Sanja Grgić Ćurić, posebno zadovoljna što su se i djeca uključila u ovaj projekt. Na izložbi koja je održana u Vršilnici bilo je zaista zanimljivo vidjeti kako 14 pari očiju može istu stvar vidjeti potpuno drugačije.

"Ovi radovi su sve, samo ne amaterski", pohvalio je polaznike radionice direktor Turističke zajednice Toni Ganjto, koji je rekao kako će ove fotografije koje su spoj prirode, povijesnih znamenitosti i arhitekture zasigurno koristiti za promociju grada.

Foto Hrvatska najavila je da će s ovakvim radionicama i nekim novim projektima nastaviti i iduće godine, jer su Zaprešić i okolica oduševili voditelje, čak do te mjere da su nedavno odlučili i promijeniti svoju adresu stanovanja.