°C 29

Otvorene prijave za 3. Kotlovinafest u Križu

05.07.2019.

Romana Šimek

Otvorene su prijave za ekipe koje žele ove godine sudjelovati na trećem po redu Kotlovinafestu u Križu. Riječ je o natjecanju u pripremanju kotlovine koji će se održavati 25.8., u sklopu obilježavanja Dana Općine Križ, a s ciljem obogaćivanja turističke ponude gastronomskom tradicijom ovog kraja.

-I ove godine pripremili smo bogat program uz Kotlovinafest, obiteljsku biciklijadu istog dana te dolazak olditimer vozila- kažu organizatori.

Tu je i stručan i nepristran žiri u kojem će tradicionalno miti majstor kotlovine našeg kraja Drago Kezele, zatim Đurđica Zubatović i poseban gost ove godine Domagoj Jakopović Ribafish, urednik portala Gastro.hr, novinar i kao sam ističe Klasa hedonist te još mnogo toga, uglavnom ljubitelj dobre hrane…

Za sudjelovanje na Kotlovinafestu potrebno je prijaviti ekipu na adresu elektroničke pošte info@opcina-kriz.hr i to najkasnije do 12.08.2019. godine.

Prijavnice dostupne na www.opcina-kriz.hr ili u Općini Križ.

Ekipe u natjecanju sudjeluju dobrovoljno i ne plaćaju kotizaciju, a kotlovinu spravljaju o vlastitom trošku uz obaveznu podjelu 10 porcija posjetiteljima za što mogu prikupljati dobrovoljne priloge (donacije za porcije koje ostaju ekipi za podmirenje troškova natjecanja), a mogu spremiti i više porcija ukoliko žele.

Natjecateljska ekipa dužna je osigurati:

– vlastiti kotao i dodatnu opremu (obavezno – plamenik, plinsku bocu, pribor za spravljanje kotlovine,… ).

– meso (svinjetina, piletina, kobasica) za koje je obavezno organizatoru na dan natjecanja donijeti račun gdje je i kada je meso kupljeno radi ispunjavanja sanitarnih uvjeta

– začine te priloge za spravljanje kotlovine po izboru (povrće, gljive, grah, krumpir…)

Organizator je dužan osigurati:

–  adekvatnu (ovisno o vremenu i natkrivenu) lokaciju za spravljanja kotlovine za sve prijavljene ekipe (stol i/ili štand) te po potrebi prostor za reklamnu aktivnost svake pojedine ekipe (mogućnost sponzorima ekipe da stave roll up i/ili ostale promidžbene oblike).

– plastične tanjure i pribor za degustaciju, keramički tanjur i pribor za serviranje kotlovine za ocjenjivanje

– potrošni materijal (vreće za smeće, rolu papirnatih ručnika)

– poklon sudionicima – fertun s logom Kotlovinafesta i majice sponzora

– piće za sve ekipe (sok i vodu)

– stručni i nepristrani žiri za ocjenu kvalitete te prigodne nagrade najboljima.

Detaljno propozicije i pravila ocjenjivanja možete pronaći u prilogu

PROPOZICIJE-2019 pdf

Prijavnica za Kotlovinafest

PRIJAVNICA-2019