°C 14

Noć svjetlećih balona uoči Valentinova u Zaprešiću

10.02.2020.

Romana Šimek

Neovisno o tome jeste li sretno zaljubljeni ili sretno slobodni, slavite li Valentinovo ili ga ignorirate; ovoga tjedna pridružite se i zabavite na nekoj od tradicionalnih manifestacija koje se, povodom Dana zaljubljenih, održavaju u Zaprešiću.

U srijedu 12. veljače Zavičajno ekološko društvo Zaprešić poziva vas na tradicionalne Valentinovske spelancije i huncutarije, kojima će ove godine, ujedno obilježiti i 25. godina rada društva. Program će se održati u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih, s početkom u 19 sati, a nastupit će KUD Kupljenovo, KUD Pojatno, Stanko Radiković i Angeluši te Tamburaški zbor Gaj. Ulaz slobodan.

Na sam dan Valentinova, u petak, Crveni križ Zaprešić i ZFM, uz pokroviteljstvo Grada Zaprešića, pozivaju vas na Noć svjetlećih balona i veliku humanitarnu akciju:“Pošalji ljubav”.  Cilj akcije je simbolično poslati poruku ljubavi i dobrih želja, a kupnjom balona sudjelujete u akciji prikupljanja sredstava za djecu slabijeg imovinskog statusa zaprešićkog kraja te njihov odlazak u Selce, na ljetovanje u kamp Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić. Baloni se mogu preuzeti uz donaciju od 20 kuna, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u petak od 18 sati, a grupno puštanje tisuću balona bit će točno u 19 sati.

Tijekom večeri, na prodajnom štandu Srce za osmijeh, učeničke zadruge „Ban“ (Srednja škola Ban Josip Jelačić) moći ćete kupiti i prekrasne rukotvorine zaprešićkih srednjoškolaca te tako pomoći u prikupljanju sredstava za Bolnicu Bistra.

A da ovogodišnje Valentinovo bude obojano i glazbom, pobrinulo se Pučko otvoreno učilište Zaprešić, koje vas 15. veljače poziva na Gala koncert vječnih melodija. Uživajte u najljepšim melodijama opernog i operetnog repertoara, canzoni, filmskih skladbi i šlagera. Koncert je na rasporedu u 19 sati u Maloj dvorani. Ulaz besplatan.

foto: Ilustracija/Youtube