°C 25

#NazdraviZaBoljeSutra uz dobro vino Bregovite Hrvatske!

27.05.2020.

Redakcija

Sve razvijenija i kvalitetnija vinska scena jedan je od glavnih turističkih, ali i gospodarstvenih aduta Zagrebačke županije. Raznolikost ponude i stilova lokalnih vinogorja predstavlja veliko bogatstvo, no vinari su svjesni da su najjači kad su složni i udruženi. Ovaj dio Bregovite Hrvatske često je u sjeni razvikanijih i turistički naprednijih vinskih regija Hrvatske, pa nije naodmet podsjetiti stanovnike Zagreba da ne moraju ići daleko u potrazi za vrhunskim vinima.

No u ovim teškim i nesigurnim vremenima nikome neće biti lako pa zato podrška malim lokalnim proizvođačima znači više nego ikada. Svojim predanim radom oni dokazuju da je zaslužuju. Naših četvero vinara iz Plešivice, Moslavine i Zeline obratili su se iz svog prirodnog okruženja i šalju optimističnu poruku koju možete pogledati OVDJE.

- Smatram kako je u budućnosti svakako nužna intenzivnija suradnja između proizvođača i onih koji gotove proizvode nude gostima. Sezona proljeća i toplih dana inače je doba kad potražnja za vinima raste, a tržište se puni svježim berbama. Predstavljamo vam njihovu razglednicu i pozivamo da zajedno s njima dignete čaše i nazdravite boljoj budućnosti - poručuje direktorica Alilović.

 

Foto naslov: Turistička zajednica grada Jastrebarsko