°C 15

Mljac za palačinke i pekmez od jagoda u Dugom Selu

23.05.2019.

Josipa Hodalj

Ovog vikenda, u subotu 25. svibnja u Dugom Selu u dvorani Preporod i vanjskom prostoru održat će se 5. Festival jagoda i sajam starih stvari- JAGOdan&CrameRAJPučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva na svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata.

Program počinje od 10:00 sati kada će se održavati prodajni dio brojnih OPG-ova koji će nuditi domaće jagode, ali i mnoge druge proizvode. Program će biti bogat i sajmom antikviteta "CrameRaj".

U 11:00 sati prikazat će se besplatna predstava za djecu "LAAV STORY" te "PARTY PALAČINKARNICA". Predstavnici svih političkih boja s područja Dugog Sela posluživat će palačinke te će se okušati u pečenju palačinki i njihovom mazanju s pekmezu od jagode. Moći će se vidjeti i doznati što je sve potrebno za smjesu, koji su omjeri i ostali sastojci bitni za konzistenciju. Sve njihove metode pečenja moći ćete vidjeti na terasi Caffe bara „DON“.

Od 12:00 pa sve do 16:00 sati djeca će moći uživati u dječjim besplatnim radionicama. 

U dvorani Preporod održat će se dječji nastupi, nastupi umirovljenika te zbor učiteljica OŠ "Josipa Zorića" i "Ivan Benković". Osim toga moći ćete uživati u mađionarskim trkovima Vladimira Štimca, besplatnoj projekciji animiranog filma za djecu "Vrapčić Richard", najvećoj štrudli od jagoda te koncertu zbora "Alabama Sounds of Joy". 

Program traje sve do 21:00 sati kada će se odvijati zajedničko puštanje lampiona u perivoju Ivane Brlić- Mažuranić.