°C 29

Mladim robotičarima iz Kumičića prva nagrada na natjecanju u Zagrebu

31.01.2019.

Redakcija

Mlada i genijalna ekipa robotičara iz Osnovne škole Eugena Kumičića, Velika Gorica, u siječnju je sudjelovala na regionalnom natjecanju FLL-a (First Lego League) na kojemu je osvojila prvu nagradu za najbolje osmišljen projekt te treće mjesto u robotskoj igri.

Kumičić ekipa, popularno zvana KUMEKI, do ovih vrlo vrijednih nagrada došla je u konkurenciji 16 ekipa iz cijele Hrvatske koje su pomeli svojim „Svemirskim odijelom za tuširanje“. Bilo je ovo treće izdanje natjecanja koje se održava na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, a ovogodišnja tema bila je „Svemir“.-Projekt kojim smo se predstavili na natjecanju nazvali smo „Svemirsko odijelo za tuširanje“. Pokušali smo riješiti problem osobne higijene u svemiru gdje su uvjeti takvi da voda nije u tekućem stanju kao na Zemlji- otkrili su KUMEKI u čijem se sastavu nalazilo devet učenika od trećeg do osmog razreda.

Uz prvu nagradu za najbolje osmišljen projekt i treće mjesto u robotskoj igri, mladi robotičari iz Kumičića bili su nominirani i za ekipu s najboljim temeljnim vrijednostima što je također još jedno veliko priznanje za ovaj kreativan i uspješan tim, ali i za cijelu školu.(Foto: OŠ Eugen Kumičić)