°C 22

Mlada glazbenica Petra Stanec dobitnica nagrade Status Juniori

06.02.2020.

Romana Šimek

Hrvatska glazbena unija i ove je godine organizirala natjecanje za najbolje mlade instrumentaliste naziva Status Juniori 2020., a među pet finalista nagrađena su ovaj puta dva mlada glazbenika – bubnjar Luciano Bradičić i najbolja tamburašica Petra Stanec, učenica Osnovne škole Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem.

Nagrada se dodjeljuje za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, a Petra je u jakoj konkurenciji između ukupno 38 kandidata iz cijele Hrvatske, koji sviraju različite instrumente, pomela konkurenciju svojom svirkom na bisernici.

Za natjecanje ju je nominirao, a zatim pripremio i pratio, njezin dugogodišnji mentor Dražen Šoić, svojedobno i sam dobitnik ove prestižne nagrade. Za ovaj uspjeh zaslužna je, naravno, i njezina profesorica tambure u samoborskoj Glazbenoj školi Petra Vojvodić Mrvoš, kod koje Petra dodatno brusi svoj talent i znanje.

Završni koncert pobjednika, uz pratnju vrhunskih glazbenika i dodjelu nagrada, održan je u ponedjeljak, 3. veljače, u zagrebačkoj Kinoteci.

Grad Samobor