°C 2

KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale!

14.09.2020.

Maja Peranić

Unatoč koroni i aktualnoj epidemiološkoj situaciji, folkloraši se ne daju! Vrijedno rade i u skladu sa svim propisanim mjerama koje im uvjetuju malo drugačije okolnosti za vježbanje i nastupe. Iz KUD-a Lipa Slavetić tako stiže lijepa vijest kako će ove godine predstavljati Zagrebačku županiju na Državnoj smotri izvornog folklora u sklopu 55. Vinkovačkih jeseni.

Program koji je odabran kao najbolji morali su snimiti, a to su učinili ispred Zagrebačke katedrale.

-Selekcija se obavljala u drugačijim uvjetima pa smo pripremili i snimili program kojim smo odabrani kao predstavnici županije. Ove godine se manifestacija Vinkovačke jeseni odvija u drugačijem obliku nego što je to uobičajeno, zajedno s predstavnicima Grada Zagreba KUD-om Bosiljak iz Čučerja je ekipa Vinkovačkih jeseni snimala naš program pred katedralom u Zagrebu 31. kolovoza ove godine. Predstavnicima hrvatskih županija će tako biti omogućeno sudjelovanje na toj vrijednoj manifestaciji – kazali su iz KUD-a Lipa Slavetić.

Podsjetimo, u desetogodišnjem radu KUD-a Lipa ovo je šesti put da predstavljaju Grad Jastrebarsko i Zagrebačku Županiju na smotrama državne razine, uz to, 2018. godine je njihova izvedba proglašena najboljom u Republici Hrvatskoj.

-Zahvaljujemo ZKUU Grada Jastrebarsko koja je osigurala prostor i snimanje točke koju smo za ovu prigodu uvježbali. Naše društvo je također u aktivnim pripremama za druga događanja koja se odvijaju prilagođeno aktualnoj situaciji. Isto tako, zahvaljujemo medijima što aktivno prate naš rad i nadamo se da će i ovo biti popraćeno- istaknuli su iz KUD-a.

Galerija slika

KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale! KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale! KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale! KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale! KUD Lipa predstavlja županiju na Vinkovačkim jesenima: Točku snimili ispred katedrale!