°C 16

Kazalištarci održali skupštinu: Uskoro proslava 50 godina GKJ

19.03.2018.

Redakcija

Članovi Gradskog kazališta Jastrebarsko održali su u protekli petak, 16. ožujka redovnu godišnju skupštinu. U godini u kojoj kazalište slavi svoj polustoljetni jubilej, kazalištarci su se prisjetili one lanjske, tijekom koje su postignuti veliki uspjesi.

Gradsko kazalište Jastrebarsko u 2017. godini je imalo čak dvije premijerne predstave; "Kako se riješiti gore polovice?", u izvedbi kazališne mladeži te lutkarsku predstavu „Najveća tajna“,uz koju je nastala i predivna slikovnica i CD sa songovima.  Nikad bogatiji festival „Život i smijeh“ osigurao je kazališnu stipendiju za našu mladu sugrađanku Martinu Mahovlić, a kazalištarci su svoju humanost iskazali i igrajući više dobrotvornih predstava u korist naših potrebitih sugrađana, kao i svojom pomoći u organizaciji drugih gostovanja u istu svrhu. 

U godini koja je iza nas, GKJ je predstavljalo svoj grad u brojnim drugim sredinama, sudjelovalo u obilježavanju svih važnijih gradskih manifestacija, ali i onih na europskoj razini poput Noći kazališta. Svi ti uspjesi napor su entuzijasta, koji iz ljubavi prema kazalištu i svom rodnom gradu, požrtvovno rade na boljitku jaskanske kulture. 

Lanjska godina ujedno je,kako kažu iz kazališta, bila i svojevrsna generalna proba za veliku proslavu koja se očekuje ove godine, odnosno proslavu 50. obljetnice postojanja Gradskog kazališta Jastrebarsko. Rad Gradskog kazališta Jastrebarsko i lani su prepoznali Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko, koji su osigurali financijsku stabilnost u realizaciji kazališnih projekata.

Dugogodišnji partneri u realizaciji aktivnosti Gradskog kazališta Jastrebarsko su i Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Centar za kulturu, kao i Zajednica kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog. Svoju podršku radu Gradskog kazališta Jastrebarsko, na godišnjoj skupštini su izrazili gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegov zamjenik Domagoj Šlat i predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog Ignac Smetko. 

Predsjednik kazališta Velimir Kokot je ovom prigodom zahvalio svima koji su dali svoj doprinos lanjskim ostvarenjima te uručio kreativne nagrade najzaslužnijima.

Galerija slika

Kazalištarci održali skupštinu: Uskoro proslava 50 godina GKJ Kazalištarci održali skupštinu: Uskoro proslava 50 godina GKJ Kazalištarci održali skupštinu: Uskoro proslava 50 godina GKJ Kazalištarci održali skupštinu: Uskoro proslava 50 godina GKJ