°C 25

Kaj su jeli naši stari: Ovog vikenda Iz Vrbovca nitko neće otići gladan

25.08.2023.

Ivana Ćurić

Kako opisati mirise koji se šire gradom svakog zadnjeg vikenda u mjesecu kolovozu? Najbolje je da se uvjerite sami jer jela koja su jeli naši stari svakako neće nedostajati. Ove godine očekuje nas 8 punktova sa starinskim tradicionalnim jelima vrbovečkog kraja, spremljenima s ljubavlju naših udruga žena i ugostitelja.

Mislilo se baš na sve, stoga će jedan od punktova nuditi dašak vegetarijanske hrane pripremljene na domaći način. Šetnjom kroz Gastro blagavaonicu za svakog će se pronaći nešto od bogate i raznovrsne ponude hrane i pića pripremljenih od strane lovaca, ribiča, vatrogasaca, vinara te brojnih OPG-ova, domaćih radinosti i ugostitelja.

Posjetiti Vrbovec, a ne probati vrbovečku Peru bio bi grijeh, stoga ne zaboravite na ponos i diku gastro ponude Vrbovca koja nosi oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Glavna namirnica ovogodišnje manifestacije je grah, a ne propustite ni ocjenjivanje jela i izbor za NAJ domaćicu manifestacije. Kulturno-umjetničkog i zabavnog programa bit će napretek uz raznoliku glazbu na baš svakom ćošku.

Tu su i brojne radionice, izložbe, kvizovi i sportska natjecanja dok će Edo Maajka, Haris Džinović i Zlatko Pejaković svojim koncertima atmosferu usijati do samog vrhunca.

Naglasak manifestacije stavljen je na održivost koja postaje sve važniji kotačić u procesu baštinjenja tradicije i promociji destinacije.

Želite li zaista iskusiti nezaboravan gastro doživljaj i upoznati se s bogatim kulturnim nasljeđem koje vrbovečki kraj nudi, od 25.-27. kolovoza svakako posjetite grad u kojem smo navek znali “Kaj su jeli naši stari”.

Detaljan program za petak, subotu i nedjelju potražite OVDJE.

 

(Izvor i foto:KSJNS)