°C 5

Jaskanka Irena u „Milijunašu“ osvojila 64 000 kuna

22.01.2021.

Maja Peranić

Irena Hrković iz Jasktrebarskog nastupila je u popularnom HRT-ovom kvizu „Tko želi biti milijunaš?“. Emisija je emitirana jučer, a Jaskanka Irena pokazala je znanje i pošla kući s osvojenih 64 000 kuna. Prešavši sigurno prvi prag, a potom iskoristivši sva tri džokera, Irena je uspjela proći i drugi te otvoriti pitanje za 125 000 kuna. 

Nije prvi puta da u popularnim televizijskim kvizovima svoje znanje dođu iskušati Jaskanci. Irena Hrković imala je vrlo dobar nastup, uspješno je prošla dva praga te osvojila 64 000 kuna.U igru je ušla odgovorivši „najbržim prstom“ u kojem je trebalo poredati modele obuća po visini. Voditelju Tariku Filipoviću svidjelo se što je upravo jedina ženska natjecateljica najbrže odgovorila ovo „žensko pitanje“ pa je tijekom cijele emisije stvorena duhovita i zabavna atmosfera na tu temu.

Prvi prag jaskanska je igračica prošla jednostavno i sigurno. Džokere je koristila prvi puta na pitanju za 16 000 kuna na koje se tražio odgovor u vezi filma „Riba zvana Wanda“. Pitanje je bilo koji pas u tom filmu nije imao sreće pa je nastradao: koker španijel, pomeranski špic, jorkširski terijer ili francuski buldog. Irenin „džoker zovi“ nije bio siguran pa je iskoristila i „50:50“ nakon čega je točno odgovorila da se radi o jorkiškom terijeru.

Drugi puta Jaskanka je zastala na pitanju za 32 000 kuna za koje je odlučila pitati znalca. Pitanje je bilo na kojem se trgu u Zagrebu nalazi konj Emir? Budući da je Emir bio konj bana J. Jelačića odgovor je bio na Trgu bana Jelačića.

Irena je otvorila i pitanje za 64 000 kuna te ga odgovorila, a ponovo je zastala na pitanju za 125 000 kuna na koje nije znala odgovor. Pitanje je glasilo: Pojam dromomanija odnosi se na bolesnu potrebu za čime? Ponuđeni odgovori bili su: za kupnjom, za putovanjem, za plesom, za pićem. Budući da nije bila sigurna što točno znači „dromomanija“ Irena Hrković je odustala od daljnjeg natjecanja i uzela osvojenih 64 000 kuna. Da je nastavila igrati odgovorila bi, kazala je, „putovanje“ što bi bio i točan odgovor koji bi je „pogurao“ dalje.Bez obzira na odustajanje, Jaskanka Irena imala je zapažen nastup u ovom popularnom kvizu.