°C 29

Jaska u abecedi: Evo kako školarci vide svoj grad!

21.11.2018.

Redakcija

Pravo umjetničko djelo iskrenog doživljaja svoga grada, njegovih znamenitosti, njegove povijesti i simbola – tako bi se mogla opisati slikovnica "Jaska u abecedi" koju su svojim ručicama izradili učenici Područne škole Cvetković. Oni su, naime, povodom Dana Grada svojoj Jaski na dar izradili slikovnicu koja priča priču o njihovom gradu kako ga oni vide.

Riječ je o projektu u kojem je sudjelovalo 17 jaskanskih školaraca, učenika 1. i 2. razreda PŠ Cvetković, a koji su pripremali pod vodstvom učiteljica u Produženom boravku Martine Krcivoj i Marije Cvetan.

-Svaki je učenik crnim flomasterom nacrtao, a zatim akvarelom obojao jedan motiv vezan za jaskanski kraj te je nizanjem slika abecednim redom nastala slikovnica koju smo  kao čestitku u digitalnom obliku  poslali gradonačelniku za Dan grada – istaknuli su iz škole.Listajući slikovnicu "Jaska u abecedi" možete pronaći vrlo poznate motive poput dvorca Erdödy, franjevačkog samostana, škole u Cvetkoviću, Glazbene škole pa i novog hotela Princess. Pronaći ćete tu i važne ličnosti koje su obilježile povijest našeg grada kao što je Ivana Brlić Mažuranić ili pak kralj Bela IV te Ljubo Babić čije ime nosi njihova škola. U slikovnici se nalaze i sportaši, kazalištarci, mažoretkinje, manifestacije i sve ono što Jasku čini posebnom i specifičnom.Ovaj hvalevrijedan projekt koji su ostvarili jaskanski školarci zasigurno je jedan od najboljih načina kako voljeti svoj grad, učiti o njemu i čuvati ga.

Slikovnicu možete pogledati ovdje.

(Foto: screenshot slikovnice "Jaska u abecedi"/OŠ Ljubo Babić)