°C 10

Istraživanje o školskom volontiranju na području LAG-a Vallis Colapis

05.03.2024.

Redakcija

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis provodi program „Volonterski centar Kupa” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Program se provodi od 1.1.-31.12.2024., a partneri su Grad Ozalj, Općina Kamanje, Općina Krašić, Općina Draganić, Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić, Osnovna škola Draganići, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Duga Resa, Osnovna škola Pokupsko i Centar za socijalnu skrb Karlovac. U sklopu LAG-a Vallis Colapis djeluje Lokalni volonterski centar Kupa koji provodi istraživanje o školskom volontiranju na području LAG-a Vallis Colapis koji djeluje na području 14 jedinica lokalne samouprave (Karlovac, Duga Resa, Ozalj, Kamanje, Žakanje, Ribnik, Krašić, Draganić, Žumberak, Netretić, Lasinja, Pisarovina, Pokupsko, Kravarsko).

 Cilj istraživanja je mapirati stanje školskog volonterstva na području na kojem Lokalni volonterski centar (LVC) Kupa djeluje, povećati motivaciju, zadovoljstvo i učestalost volontiranja, a sve u svrhu unaprjeđenja aktivnosti i podizanja svijesti o važnosti volontiranja u zajednici.

Upitnik je namijenjen nastavnom i stručnom osoblju te učenicama i učenicima. Anoniman je, a za popunjavanje je potrebno izdvojiti 15 minuta.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mail adrese vck@vallis-colapis.hr.