°C -1

Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja!

22.10.2018.

Redakcija

Proslava pedesete godišnjice djelovanja Gradskog kazališta Jastrebarsko, koja je održana u petak, 19. listopada, bila je ispunjena emocijama.

Jaskanci, svih generacija, okupili su se na jednom mjestu, u prekrasno uređenom dvorištu Centra za kulturu, kako bi pokazali što im sve znači jaskansko kazalište. Velik dio nazočnih svoje je osjećaje i sjećanja iznio u videomonografiji kojom je prikazano polustoljetno djelovanje kazališta u Jaski. Sažetim riječima, kazalište je redom opisivano kao obitelj, dom, prijateljstvo i prije svega ljubav. Odnosno, kazalište koje znači život u posvemašnjoj punini te riječi, život koji čine sretni trenuci, kao i oni gorki, krasne uspomene na pustolovine ispred i iza kulisa, tužna sjećanja na one koji više nisu s nama, ali i odlučnost da se u svakom novom danu pronađe snaga za daljnje stvaranje, ususret novom desetljeću u kojem jaskansko kazalište živi sa svojim Gradom.Sve su te priče pokazale kako bez obzira na tijek vremena, jaskansko kazalište ostaje u srcima svih koje dotakne. U svom govoru, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot, naglasio je kako i drugi gradovi imaju svoja kazališta. No, kad je u pitanju jaskansko kazalište, prva pomisao nije vezana uz neku zgradu, nego ljude koji ga čine, žrtvuju svoje vrijeme i ulažu veliki trud zbog ljubavi prema kazalištu. I tako već pedeset godina.Obljetnicu Gradskog kazališta Jastrebarsko osmislili su i provodili članovi kazališta koje je pljeskom za njihov trud nagradio velik broj sugrađana - članova i prijatelja kazališta, a obratili su se i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, te zamjenica župana Zagrebačke županije  Nadica Žužak. Objavljeno je i kako će odlukom Gradskog vijeća, Gradskom kazalištu povodom Dana grada biti dodijeljena nagrada Grada Jastrebarskog.Gradsko kazalište Jastrebarsko ovom je proslavom zakoračilo prvi korak ususret svom stotom rođendanu. Uz projekte kao što su festival „Život i smijeh“, stipendiranje jaskanskih učenika te posebice organizacija besplatne škole glume za mlade, bez straha se može očekivati kako će neke nove generacije zaljubljenika u kazalište koje život znači, Jastrebarskom će donijeti još mnogo radosti i smijeha. Na taj će način bez sumnje i buduće generacije kazalištaraca, kao i one prije njih nastaviti doprinositi stvaranju kulturne povijesti i baštine ovoga grada.Više fotografija možete pogledati na službenoj stranici Gradskog kazališta Jastrebarsko.

(GKJ) 

Galerija slika

Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja! Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50 godina postojanja!