°C 22

Goričani i Jaskanci u akciji #studentipomazu

31.03.2020.

Redakcija

U želji da doprinese,  na način na koji može i zna, Centar za kulturu Jastrebarsko i polaznici programa ‘Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera’, koji je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organiziralo prošle godine u suradnji s Tika Croatia uključili su se u humanitarnu akciju pomoći javnim zdravstvenim djelatnicima.

Centar se uključio u hvalevrijednu inicijativu Hrvatskog studentskog zbora 3D printanja zaštitnih vizira za javne medicinske djelatnike (#studentipomazu). Budući da su u projektu „Digitalni građanin“ svojim aktivnostima zaslužio 3D printer te su djelatnici educirani za rad i korištenje istog, uključivanje u inicijativu mali je doprinos jaskanaca našim velikim herojima, medicinskim djelatnicima.

Foto: POU VG

 

Nadalje, ovoj hvalevrijednoj inicijativi odazvalo se i sedmero polaznika programa ‘Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera’, koji je Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organiziralo prošle godine u suradnji s Tika Croatia. Polaznici su tijekom prosinca ove godine kroz 100 školskih sati dobili jedinstvenu priliku upoznati se s tehnologijama koje pomažu u rješavanju modernih tehnoloških izazova, a to vrijedno iskustvo sada im omogućava da kroz najnoviju tehnologiju pomažu onima koji pomoć najviše trebaju.

Pored printanja nosača za vizire, U Velikoj Gorici i Jastrebarskom printale su se i zaštitne maske. Inače, riječ je o humanitarnoj akciji #studentipomazu kojom studenti diljem Hrvatske daju svoj veliki doprinos u borbi protiv epidemije.