°C 29

FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih

11.03.2022.

Maja Peranić

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Zagrebačkoj županiji u Rugvici. Djeca i mladi s područja Rugvice sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.-Sretni smo što smo upravo u Rugvici započeli naše aktivnosti za Zagrebačku županiju. Ove godine planiramo okupiti 100 000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga-izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su Filip Čorak, Karla Grđan, Gabrijela Pavić i Ivan Krznar koji su dobili i zaslužene diplome.Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste - Budi dio Igre - Čuvajmo naš planet.

U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event u svakoj županiji po jedan, a na njima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.Tijekom prošlogodišnjih Igara, Coca-Cola u Hrvatskoj je provodila inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život u sklopu koje su sudionici Plazma Sportskih igara mladih na odgovarajući način zbrinuli 16.425 boca u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.

Galerija slika

FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih FOTO U Rugvici počela nova sezona Plazma sportskih igara mladih