°C 2

FOTO Automobilski spektakl oduševio Dubravu!

11.10.2021.

Redakcija

U Općini Dubrava održan je još jedan oktanski spektakl, gdje su se najbolji hrvatski vozači u autoslalomu borili za bodove u Prvenstvu Hrvatske i Otvorenom prvenstvu Zagreba. Na stazi dugoj 1.082 m natjecali su se najbolji vozači u Grupi I serijskih automobila klasa 1, 2 i 3 te Grupi II sprint automobila klasa 4, 5, i 6. Utrku je svečano otvorio načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

-Iznimna nam je čast i zadovoljstvo po drugi put ugostiti Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu. Prije dvije godine je bila prva utrka, a prošle godine smo, na žalost, zbog epidemije morali otkazati natjecanja. Ove godine se u organizaciji AK Ina Delta Zagreba i Općine Dubrava, natjecanje ipak uspjelo održati- rekao je Okroša.

Prije dvije godine je Okroša imao priliku i sam isprobati ovu, tehnički zahtjevnu stazu odradivši krug zagrijavanja.

-Prije dvije godine se utrka održala u lipnju kada su i staza i atmosfera bili užareni. Ove godine je malo drugačija situacija, malo su drugačiji, više jesenski uvjeti, i s nestrpljenjem očekujem vidjeti koji će od automobila biti među boljima, pa da ga i sam isprobam. To su prilagođeni automobili ovom obliku natjecanja, i mogu reći da su iskustvo vožnje takvog automobila i doživljaj izuzetni- kazao je Okroša prije početka utrke.

Ukupni pobjednik u svim kategorijama u obje grupe je Željko Kokotec AK INA Delta Zagreb koji je vozio Škodu Fabiju 1.8. Drugo mjesto pripalo je Igoru Bogoviću iz AK Buzet Autosport s Peugeotom 106. Treće mjesto u ukupnom poretku je također pripalo članu AK INA Delta Zagreb Mateju Radovanović sa Seat Ibizom

Utrku u Dubravi obilježilo je izlijetanje sa staze Zlatka Barbića iz AK INA Delta Zagreb. On je sa svojim Citroen Saxom nakon samoga cilja popuno izgubio kontrolu nad automobilom i udario u drvo.Poslije Preloga i Mičevca, ovo je treće natjecanje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Utrka se odvijala kroz nekoliko ulica u središtu Općine, što je čini jednom od rijetkih urbanih staza u Hrvatskoj. Predsjednik AK Ina Delta Zagreb, i predsjednik organizacijskog odbora ovog natjecanja Mato Šebalj zahvalio se Općini Dubrava kao domaćinu utrke i suorganizatoru, ali i svim službama koji su sudjelovali u osiguranju utrke.

-Ovo je treća ovogodišnja slalom utrka bodovana za PH, ali i za OPZ, koje obuhvaća regiju sjever, od Karlovca do Osijeka. Ova staza je dugačka 1082 m, na njoj su raspoređeni 54 različitih, što vrata što čunjeva u liniji. Staza je vrlo izazovna za vozače. Prosječna brzina je oko 60 km/h, što je s obzirom na sve zapreke vrlo brzo. Ove godine je prijavljeno 38 vozača, od kojih se 36 odazvalo na start, raspoređenih su u šest različitih klasa prema zapremini motora“- rekao je Šebalj, dodavši da bi se do kraja sezone trebale održati još tri utrke: u Rijeci, u Istri, odnosno Limskom kanalu, te u Slanom kod Dubrovnika.