°C 22

Dugoselska zelena tržnica na Facebooku već 2 godine

03.04.2020.

Redakcija

Fino povrće, jaja, sir, med, pajceki, perad, pa i cvijeće… Sve to žitelji Dugog Sela i okolice mogu pronaći na virtualnim zelenim tržnicama grupama otvorenim na Facebooku. OPG-ovi sa šireg dugoselskog područja svakodnevno se besplatno oglašavaju, nude domaće proizvode i dostavljaju do kućnog praga.

Foto: OPG Mila Doroda/Imunomed

Na Facebooku je, još prije dvije godine pokrenuta grupa Dugoselska zelena tržnica koja treutno bilježi preko 1100 članova.

- Grupu Dugoselska zelena tržnica osnovala sam 2018.godine s ciljem podrške prodaje domaćih proizvoda lokalnih proizvođača i uzgajivača i usporedno omogućiti građanima nabavku domaćih i zdravih proizvoda. U sadašnjoj situaciji on line tržnica je idealan način da se spoje prodavači i kupci! Napominjem kako je potrebno striktno se držati propisanih uputa i mjera za sprječavanje širenja koronavirusa - poručila je Vanja Zorić, administratorica Dugoselske zelene tržnice.

Cilj grupe je povezati potrošaće s proizvođačima, a posljednjih dana zbog pojave pandemije broj njezinih članova se jako povećao.

-Pozivam sve OPG-ove, privatne uzgajivače koji imaju višak i žele pokloniti ili prodati i naravno ljude koji su kao i ja željni domaćih proizvoda da se pridruže našoj viralnoj zelenoj tržnici - istaknula je Vanja Zorić na Facebooku.