°C 22

Dubrovački septet otvorio 16. Velikogorički brass festival, posjetitelji večeras mogu uživati u baroknoj glazbi

05.05.2022.

Petar Brnada

Koncertom Brass & Percussion septeta Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz nastup Vida Veljaka na violončelu, sinoć je počeo 16. Velikogorički brass festival. Održava se od 2007. godine i dosad je okupio brojne svjetske glazbenike, što ga svrstava u vodeći festival ove vrste u Hrvatskoj, pa i šire.

-On je najbolji primjer kako zamorno, jednolično vježbanje pojedinih taktova može završiti toliko lijepom glazbom- ustvrdio je Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala.

Velikogorički brass festival, koji se održava do 7. svibnja, organizira Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a jedan od njegovih pokrovitelja je i Zagrebačka županija.

-Vrijednost brass festivala je i ta što svjetski glazbenici koji na njemu sudjeluju prenose lijepe riječi o Velikoj Gorici i Hrvatskoj- na svečanosti otvorenja rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Večeras će u crkvi sv. Petra i Pavla nastupiti trubač Justin Bland, uz gostovanje Krešimira Fabijanića (truba) i Hrvatskog baroknog ansambla, a u subotu 7. svibnja u Dvorani „Gorica“ multi-instrumentalist James Morrison (truba, trombon, klavir, saksofon i kontrabas) i Jazz orkestar OSRH.

 

Foto: Zagrebačka županija