°C 11

Djetinjstvo, drago djetinjstvo: Predstavljanje knjige Anđele Ivčić Linice ovog petka u Samoboru

19.09.2023.

Ivana Ćurić

Gradska knjižnica Samobor poziva vas na predstavljanje knjige "Djetinjstvo, drago djetinjstvo" autorice Anđele Ivčić Linice.

Predstavljanje će se održati u petak, 22. rujna u 18:30 sati u Odjelu za odrasle. Riječ je o zbirci priča jednog djetinjstva koje iz zaborava vraćaju Samobor kakav je nekada bio.

-Kroz niz raznih priča, ponekad crtica, smještenih u vremensko razdoblje s kraja 50-ih do sredine 60-ih godina prošlog stoljeća autorica razgrće veo zaborava i neobičnom svježinom ponekad gotovo fotografskim pamćenjem daje sliku svojih prvih sjećanja i ranog djetinjstva, ali vraća pred oči vedute Samobora onakvog kakav više ne postoji i koji egzistira još jedino u našem sjećanju. Davno nepostojeće samoborsko rodilište, prvi školski dani, Gornji kraj sa svojim urbano-ruralnim karakteristikama ondašnjeg vremena, ali i pitomih podsljemenskih prizori
zagorskog krjaolika i još niz drugih zanimljivih prizora oživljuju na stranicama Anđeline knjige u svom nepatvorenom obliku, baš kao da ih sada gledamo pred sobom. Premda ambijentalni opisi nisu u prvom planu autoričinog kazivanja oni skladno dopunjuju temu tj. događaj koji se obrađuje u svakoj pojedinoj priči-kaže u prologu Zoran Perović, urednik knjige.

Tekstove iz knjige čitat će Kristina Kirschenheuter, a u glazbenom dijelu nastupit će obitelj Rimac.